Besplatna dostava ⋅ Ekološki materijali ⋅ Samolepljive

Wall Murals 4 Me - FacebookWall Murals 4 Me - InstagramWall Murals 4 Me - Pinterest

Kako postaviti samolepljivu tapetu

KORAK 1: Izmerite svoje zidove i proverite da li su glatki i neporozni

Polako pređite prstima preko površine zida - ukoliko na prstima ostanu tragovi sitne prašine ili boje zid nije pogodan za samolepljivu tapetu.

 

KORAK 2: Prebrišite svoje zidove suvom krpom

 

KORAK 3: Raspakujte tapetu i proverite dimenzije

Ukoliko se Vaša tapeta sastoji iz više panela, poređajte ih na pod po brojevima i proverite da li se slika nastavlja savršeno. Tom prilikom potrebno je da svaki naredni panel postavite 2 cm preko prethodnog gledajući s leva na desno.

Delovi tapeta se uvek postavljaju s leva na desno, tapete se lepe od gore prema dole pomoću rakela. Rakel pomeramo sa jednog kraja tapete prema drugom kako bismo istisnuli višak vazduha.

 

KORAK 4: Ukoliko je tapeta štampana iz više delova, paneli imaju preklope

Preklopi se koriste kako bi se grafika nastavila, 2 cm znači da prilikom završetka lepljenja prvog dela tapete, potrebno je drugi deo tapete postaviti 2 cm preko prvog kako bi grafika bila kompletna. Sve tapete koje su šire od standardnih širina materijala se rade sa preklopima.

 

KORAK 5: Aplikacija tapete na zid

Na početku lepljenja prvo odlepiti 10 cm od vrha, zalepiti pomoću rakela i nakon toga potrebno je naizmenično odlepljivati i rakelom prelaziti preko grafike kako bi se ona zalepila za zid. Pozadinu ne odlepljujemo odjednom nego samo na primer po 20 cm. Radi što boljeg lepljenja predlog je da donji deo tapete držite blago zategnutim.

 

KORAK 6: Pozadinu tapete bacite u otpad

Oštrim skalpelom odstraniti eventualni višak tapete i zajedno sa donjim slojem papira baciti u kantu za smeće.

 

Posebna napomena korisnicima: Ukoliko nikada niste samostalno lepili samolepljivu tapetu, preporuka je da to ne činite sami već da angažujete lokalnog profesionalca koji će to brzo i efikasno uraditi za Vas.


STEP 7 - Uživajte u novom izgledu Vaše sobe :)


Vodič za lepljenje tapete u PDF formatu možete skinuti ovde.

Ovaj sajt koristi se kolačićima (eng.cookies) u cilju što boljeg iskustva naših korisnika. Korišćenjem ovog sajta prihvatate korišćenje kolačića. OK